Fredag


Nathalie ringde efter en taxi och vi väntade i farstun.


Vi kom fram till vandrarhemmet som visade sig vara väldigt fint. Två sängar i en sovsal för fyra personer där vi ska bo en natt. Vi satt på deras innergård ett tag.
Nathalie ringde några samtal och vi planerade vad vi skulle göra resten av dagen. Gå och hämta halva depositionen, gå på tre visningar, gå till biblioteket och kolla lite saker på internet.

Vi promenerade till närmaste metrostation, men vi hade gott om tid så vi fastnade framför det här skyltfönstret.

Vi köpte varsin bakelse för 2,50: jag en crème brülée och Nathalie en stor chocklad-macaron! De var helt ljuvliga.

Sedan träffade vi vår förra hyresvärd, fick pengar. På vägen tillbaka köpte vi anteckningsböcker till franskakursen. Min är den lila.

Åkte till bibliotek Sainte Geneviève.

De har en gigantisk kopia av Skolan i Aten på en vägg.
Läsesalen igen.

Vi promenerade en lång bit till första lägenhetsvisningen. När man tittar på en karta och bestämmer att man ska gå istället för att ta metron så är det alltid ungefär tio gånger så långt som man tror. Vi har inte vant oss vid hur stort Paris är än!

Det var ett fint hus på en stor gata.

Det var en underlig tant som hyrde ut ett rum i en stor våning. Den var fullproppad med statyer (man ser en längst bort i rummet), porslinsdjur (små katter på de mest underliga ställen), plastväxter, konstverk... Men jag kunde inte ta så bra bilder. Vi fick vänta i det här rummet medan tanten visade några andra personer rummet.

Guld.

Kristallkrona.

Trapphuset. Rummet var bra förutom att det inte fanns något kök där man kunde laga mat. Tanten sade "men man har inte tid att laga mat i Paris! Studenter som har bott här brukar äta lunch ute och sedan kokar de pastaa, riis på kvällen..." Men det går inte.

Vi missade en lägenhetsvisning för att vi råkade gå på fel gata 250 gatunummer. Vi höll på att dö. Gatan vi egentligen skulle till och den vi gick på hette nästan likadant.

Äntligen inne på vandrarhemmet igen. Vårt rum visade sig vara bra. Fyra bäddar. En annan person.

Vi åkte och träffade Ebba (som vi kontaktade genom hennes annons på svenska kyrkan) för att gå på lägenhetsvisning. Den var alldeles för liten för tre personer, och för dyr för två personer.

Nu orkar jag inte skriva mer, och mitt internet tar slut om fem minuter. Det har tagit två timmar att ladda upp de här bilderna... Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Kul att se! Ni kämpar på så bra, tycker ni är värda en bakelse då och då. Hoppas det ordnar sig med boendet.

2010-10-01 @ 23:28:40
Postat av: Elina

Åh! Vilket roligt inlägg. Satt precis och undrade hur det hade gått för er i helgen!

Fina bilder, och vilken sjuk våning ni var på visning i!! och vilka goda balkelser!!!! och fin innergården till vandrarhemmet var! och bilden på nathalie (bild nummer fem) var jättefin!

2010-10-03 @ 21:38:53
URL: http://elinani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0