Resan #6 Zagreb

Nattåg mot Zagreb.
Vi kom fram vid sex på morgonen. Efter en obehaglig koffeinabstinenssömnbristpromenad i hettan mot vandrarhemmet som låg mycket längre bort än vi trodde, sov vi i ett par ljuva timmar och gav oss därefter ut i stan. 
36 °C. Trots att det var sent på eftermiddagen. Vi höll på att dö.

Detalj på fin katedral.
Snyggt art nouveau-hus
Den typiska Zagreb-gatan. 
Sköldpaddor i den botaniska trädgården!
Um. Hej lilla monster. Du ser ut som Voldemort.
Rosa blommor.
 
En underbar måltid. Det blev lite konstigt med maten och vi hade överlevt på snickers, kakor och bureks dagarna innan detta intogs.

Resan #5 Zadar!

Gud vad skönt det där såg ut. Jag sitter här och fryster lite smått och i min hjärna är det redan höst. Men i alla fall. Här är Zadar. Det var en fin stad men med mycket turister. Vi var inte där så länge innan vi åkte vidare och tog nattåget till Zagreb.  Bilderna på stentrappan vid vattnet med konstiga hål i är en av Zadars sevärdheter, det är en havsorgel. När vågorna slås igenom den så skapas det toner. Det var väldigt fint.

Resan #4

Jan lät oss följa med i bil från Ljubljana ned en ö i Kroatien dit slovener brukar åka och campa, precis invid den lilla (otroligt vackra) staden Mali Losinj. Därifrån missade vi båten som skulle ta oss till Zadar, men fick sova över i Jans och hans kompisars stora tält. Otroligt snällt.
 
 
 
Ursäkta de utfrätta kanterna, bilderna är oredigerade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen när vi kom fram till Zadar hade de flyttat hamnen till långt utanför själva staden, klockan var omkring halv elva, det var mörkt och vi hade ingen aning om hur vi skulle ta oss in till stan. Vi gick fram till en person som stod där och väntade på några och frågade hur man kunde ta sig in till stan. Efter lite om och men fick vi följa med i hennes bil tillsammans med de två personer som hon hade väntat på. Det visade sig att dessa var två svenska turister och att tjejen hyrde ut semesterlägenheter. Det råkade finnas ett rum till i lägenheten som svenskarna hyrde, så vi fick bo i det rummet över natten. Helt sjukt sammanträffande! 
 

Kent på Sjöhistoriska

Herregud! Det var inte meningen att lägga upp så många bilder :( Kentnörden inom mig kunde inte rensa bort fler.
--
Jag, Elina och Mira var och såg Kent i söndags. De var fantastiska som alltid. Ögon, Tänd på, 999, Berg och dalvana, Elever+Cowboys, Sjukhus, Låt dom komma, Isis och Bast. Skulle vilja sätta ett utropstecken i parantes efter varje låt. De nya låtarna från Jag är inte rädd för mörkret var helt fantastiska live, roligast att höra tillsammans med flera nya helt underbara versioner av gamla låtar. Elever var otrolig. Det är en sådan ovalig låt att jag inte ens kunde komma på vad den hette.
Det enda negativa: snälla måste de spela Kärleken väntar, Musik non stop och Utan dina andetag varje konsert.
Det regnade "lite"
 
Sen blev det sol igen. 
En dubbel regnbåge framträdde på mina bilder. Om man tittar noga. Den är där, svagt ovanför den andra!
Aja. Konserten!
Det började med att de iscensatte en replokal samtidigt som de spelade Ögon, en gammal Jones och giftet eller Havsänglar-låt. Sedan blev låten Klåparen och replokalen försvann.
Så snyggt!
Martin hade en otrolig häxig outfit med svarta tygsjok, mantel och kjol. 
 
 
 
 
 
 
 
 
SNYGGT LJUS! Titta på Sami där till vänster.
Jag fotade i filmläget, det är därför vissa bilder har ett annat format.
Martins kläder!!!
Jocke pekade på mig? Typ? Är det i Musik non stop han brukar göra det? Minns ej.
Folkhavet. Myllret. Elina tog den här bilden, jag är för kort, innan jag ryckte kameran ifrån henne för att filma 999.
Vid extraverserna i Mannen i den vita hatten var det ingen konfetti utan fyrverkerier. Sjukt.
Jag var så ivrig med att fota att jag missade att autofokusen inte hade lyckats fokusera på fyrverkerierna.
Slut!
Tom scen.
Jag och min långe vän.
Jag filmade en del, men kamerans mikrofon klarade inte basen så bra. Har bara lagt upp en på youtube hittills, men jag uppdaterar när jag lagt upp fler.

Ur min drömdagbok från 2008-09

Jag hittade två extremt underliga drömmar i ett dokument på hårddisken som fick mig att skratta högt.
 
Vissa detaljer i den här drömmen, jag dör. "Jag gjorde det motvilligt." "Det var då jag såg chokladkakan." "Kan vi inte byta kopp, min är bara halv?"
 
 
"man fick vatten på sig." "Någon dog." 
 
Gud vad roligt. 
 
 
Ord överflödiga!

RSS 2.0