Ah

Vi ska flytta på fredag!

Än så länge är vi hemlösa från och med då.

Tisdag


Vi vaknade. Dödade den vanliga mängden kackerlackor. Nu har det tyvärr kommit fler inne på toaletten, Nathalie upptäckte en stor inuti duschen.

Håhå jaja!

På förmiddagen hade vi lägenhetsvisning och efter det åt vi lunch. Sedan åkte vi till Sorbonne och jag registrerade mig till kursen! Jag ska göra ett nivåtest imorgon.

Var på biblioteket. Det är helt underbart att plugga där. Jag bläddrade i fina gamla böcker och måste nog lära mig franska bara så jag kan läsa dem. Det är förresten fantastiskt att vi bor i Paris!


Både jag och Nathalie har den här låten i huvudet hela dagarna. Det är den enda vi lyssnar på.

Senare tillägg: Vi är väldigt tacksamma över att Elina skickade ovanstående låt till oss!

Sommaren 2013?


< >

Hur klarade folk av att flytta hemifrån till helt nya länder innan internet fanns?

Morgon

Jag gick just ned och tog en dubbel espresso på kaféet som finns på hörnet. Bredvid satt två amerikanska gubbar och samtalade, de hade tagit frukostmenyn - en varm dryck, juice och en croissant. På andra sidan en ensam gubbe med en liten enkel espresso som stirrade ryckigt omkring sig. Det regnade. Mmmm, kaffe.

Nu blir det frukost hemma.

Kaj krävde ett inlägg


Panikdagen. Vi hade precis varit på svenska kyrkan. Jag hade huvudvärk hela dagen och det kändes som på bilden.

Vi satt på ett café ett tag, och försökte undvika lägenheten. Sedan gick vi hem, jag lagade fattiga riddare av gammalt bröd, pannkakssmeten blev inte så bra när man bara kunde vispa med gaffel, men det var helt underbart gott. Huvudvärken och allt annat försvann. Vi skickade lite mail och sedan åkte vi till biblioteket och satt och läste i ett par timmar. Det fanns knappt en ledig plats i den gigantiska läsesalen, trots att det var en lördagskväll.

Jag ska försöka börja spela fotboll!

När vi kom hem hade det kommit ytterligare två centimeterstora kackerlackor vid spisen. Det blir värre för varje dag.

Kackerlacks-klagan

Idag när vi vaknade: hundra kackerlackor hade fötts mitt på vårt sovrumsgolv. Hela golvet kryllade av små vita kackerlacksbebisar som rusade omkring. Mitt på golvet låg en centimeterstor kapsel ur vilken de verkar ha kommit. Vi dödade dem vi såg med sprej och hela morgonen blev förstörd. Jag åt lite frukost, vi läste på om kackerlackorna, ställde in dagens plan att åka till loppmarknaden och beslutade oss i stället för att åka till Svenska kyrkan. Vi kan inte bo här. När vi sprejade insektsgift över hela köket och badrummet rusade de ut ur sina gömställen. Helt plötsligt sprang det även fram en gigantisk, svart, tjock spindel bakifrån vårt köksskåp. Nathalie fick lite panik och jag dödade den gråtfylld.

När vi kom hem från kyrkan låg det en svartprickig rem under kylskåpet av dumma kackerlackor som hade sprungit ut i giftet. Det låg också en till stor en mitt på golvet som släpade på ytterligare en kapsel med ägg.

Seriöst.

Varje gång man lagar mat lockas de ut av värmen och börjar krypa omkring på spisen och kylskåpet.

Det är helt omöjligt att hålla rent, golven är till exempel fortfarande svarta av smuts ser man när man drar med lite toapapper på det, trots att vi har skurat golven med starkt rengöringsmedel. Och hyresvärden har en massa oordnat bråte liggandes överallt, man vill inte ens veta vad som finns bland det.

På svenska kyrkan:

de blev helt chockade när vi sade att det var massa kackerlackor i lägenheten, och ännu mer chockerade när vi sade hur hög hyran var... det verkar inte vara ett normalt pris, och särskilt inte för en lägenhet i så dåligt skick.


Vi ska försöka hitta en ny lägenhet.

Kackerlackorna

De försvinner inte! Imorse var det ytterligare tre i kylskåpet och senare idag var den en stor i badrumsskåpet. Vi har sprejat med insektssprej överallt med det fungerade inte.

Fredag


Hur jag gör mitt kaffe på morgonen. Häller kokkaffe genom det där lilla filtret. Men imorgon ska vi köpa lite köksgrejer på en loppmarknad, så förhoppningsvis kommer vi hitta någon kaffegrej.

Vi åkte till Sorbonne-området, där vi skiljdes åt. Jag gick till biblioteket vid Pantheon. Pratade franska med en vakt som inte kunde engelska och en tjej som stod bakom mig i kön. Det är mycket svårare att prata än att förstå... Det här är i alla fall läsesalen! Den var otrolig. Jag satt och skrev min filosofiuppgift, allt var lite högtidligt och knäpptyst, förutom lite skrapande och harklande och sånt.

Vid ett gick vi därifrån och köpte lunch. Pastasnabbmat! Det kostade inte heller så jättemycket. 4,7.

Nathalies studentkort och bibliotekskort! hihihi.

Vi gick in i Panthéon också och tittade.

Det fanns en stor, dunkel, läskig krypta som man kunde gå ner i. Här är Voltaires grav.

Påväg hem började det spöregna. Vi fick gömma oss i en port och sedan springa ett långt kvarter. Jag har inte sprungit på flera månader, så jag är så otränad att det knappt gick...

Äh. Nu ligger vi i sängen och tittar på idol. Skönt!

Idag


Idag promenerade vi till Père Lachaise. Det är en väldigt fin helt gigantisk kyrkogård.
Innan sprejade Nathalie gift runt kylskåpet och på hyllorna mot kackerlackorna. Vi har inte sett någon efter det.

Det började regna lite när vi gick omkring där, det var skönt. Lite svalare...


Varje gång man såg en grupp människor vid en grav betyder det att det var någon känd person som låg begraven där.


Efteråt var vi jättetrötta och så hungriga att det gjorde ont i magen så vi tog en lyxlunch. Det finns ett väldigt billigt och bra asiatiskt matställe vid kyrkogården, där man kan köpa måltider för 5 euro, mindre än femtio kronor. Det var underbart. Jag och Elina var stamkunder där när vi var i Paris en vecka!

Vi satt där trötta länge och väl och sedan promenerade vi tillbaka.

Bakverk som vi såg genom skyltfönstret på vägen hem! Mmmmm.

Hemma låg vi i sängen (den bästa platsen i lägenheten, där det inte är smutsigt) vid datorn. Nathalie sov en stund, hon är sjuk. Sedan insåg vi plötsligt att vi hade ätit en jättestor lunch vid halv fyra på eftermiddagen så det blev varsin gigantisk portion fruktsallad till middag. Och kamomillte.

Samtidigt som vi såg på fransk tv. Det var en helt hysterisk vädertant vars röst darrade helt sjukt mycket av entusiasm.

Imorgon ska vi gå upp tidigt för att få rutiner. Nathalie ska vara vid Sorbonne klockan tio för att slutföra sin registrering, jag ska gå till biblioteket Sainte-Geneviève och försöka börja skriva min filosofiuppgift, och läsa om Aristoteles.

Sverigedemokrat

Okeeeej.

Smart! eh.

En massa bilder


Nathalie efter frukosten i den hemska soffan!

Lunch. Den första goda maten. Omelett!

Rosa järntillskott.

Vårt köksfönster.

Jag.

En del av vårt trapphus.

Skulptörens ateljé som är bakom klätterväxten på innergården!Chokladkaka med små elefanter.

Vi tog två promenader. En till kanalen!

Där satt jag och läste ett tag... Platons "Theaitetos". Den var hemskt svår. Nathalie gjorde något annat. Sen promenerade vi hem, gick och handlade, lagade mat.
Godnatt!

Onsdag morgon

Jag gjorde just världens äckligaste kaffe i en gryta, Nathalie tappade något på handfatet så det sprack sönder, det är fortfarande kackerlackor i kylskåpet trots att vi storstädade i fyra timmar i går, min lilla vita handduk är helt lilasvart efter att jag duschade och torkade håret med den imorse .

Idag ska vi motionera. En lång, snabb promenad. Jag har inte haft någon matlust överhuvudtaget sedan innan vi åkte utan har tvingat i mig all mat, men det kanske blir bättre efter det...

Kaffe, vår innergårdRSS 2.0