December

Jag sitter i solen på en bänk i fuskpälsmössa, fingerlösa vantar och den finska vinterkappan. Solen värmer fortfarande lite svagt. Internet är så bra att jag laddar ned saker i nära två MB per sekund, väldigt skönt. Allting bara kommer ned.
Vi julpysslade igår. Nu ser vår lägenhet ut som ett dagis, med klumpiga pappersdekorationer och glitter upphängda överallt.
För övrigt har vi förberett oss inför julen genom att ta oss till Butiken och Svenska kaféet. Det är lite underligt. Svenskarna flyttar hit men så samlas alla ändå bara tillsammans på de svenska ställena. Man hör bara någon enstaka fransk på de här ställena. Det är alltid fullt med folk. Folk är galna i den svenska julen på ett sätt som man INTE är i Sverige. Kaféet är inrett med endast Ikeasaker, från minsta lilla grej. De säljer svensk fika (kanelbullar, kaffe, lussebullar, morotskaka ...) Butiken har svenska flaggor och är proppfylld med svenska märken (som kostar dubbelt så mycket som i Sverige) och andra svenska saker som inte finns i Paris. Jag och Nathalie var där igår (det var värsta julstämning och fullt med luciasaker, lussebullar, juldekorationer...) och köpte sirap så vi kan koka kola, glitterslingor, marsansås till min födelsedagstårta samt glöggkrydda till vår hemmagjorda glögg!
Aja.
God tredje advent!

Kommentarer
Postat av: Elin L

Åh vad härligt! Hemmagjord glögg? :D

2010-12-12 @ 14:15:15
Postat av: Elina

ååh! sjukt det där med hur patriotisk man blir så fort man komemr bort en bit, men det låter fint ändå. vill se ert julpysslade hem!

2010-12-12 @ 20:28:30
URL: http://elinani.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Affären. Haha.

2010-12-13 @ 15:37:06
URL: http://nuttelu.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Ja lite bilder från ert julpyntade hem, tack!

2010-12-13 @ 16:40:03
Postat av: Mira

Vi har knappt något julpynt. Tråkigt.

2010-12-14 @ 09:00:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0